Connect with us

Actualitat

Ses Salines serà un dels primers municipis en oferir un servei energètic compartit

Ses Salines serà un dels primers municipis en poder oferir un servei energètic compartit per veïnats i empreses

El Govern ha presentat aquest dimecres els primers projectes d’energies renovables que instal·larà a través de l’Institut Balear de l’Energia (IBE)

Una cinquantena d’empreses i 300 habitatges seran els primers de les Illes que podran reduir la seva factura de la llum: Santa Eugènia, Ses Salines, Consell, Deià, Ciutadella i Sant Antoni de Portmany seran els primers municipis del territori que comptaran amb un servei energètic compartit per veïnats, empreses i espais públics.

El primer que es posarà en marxa i que s’ha presentat avui és el que s’instal·larà sobre la coberta del CEIP Mestre Guillemet de Santa Eugènia, que passarà a autoabastir-se a partir d’energia renovable.

Durant l’any 2021, l’IBE invertirà 750.000 € en aquests sis projectes d’autoconsum compartit d’energia solar fotovoltaica, de dimensions mitjanes, que produiran un total de 460 kW. S’instal·laran damunt cobertes de centres educatius, aparcaments o solars i s’obrirà el consum d’aquesta electricitat 100 % verda a consumidors que estiguin ubicats en un radi de 500 metres d’aquestes instal·lacions.

L’IBE signarà amb cada un dels ajuntaments convenis de col·laboració a través dels quals se cedirà l’ús dels espais per a la instal·lació de les plaques solars fotovoltaiques i es garantirà el subministrament d’una part del consum a instal·lacions municipals. Posteriorment, s’obrirà un procediment públic d’inscripció perquè particulars i empreses dels voltants de la instal·lació puguin començar a consumir aquesta electricitat en horari de producció solar i a preu de cost, aproximadament la meitat del preu mitjà de mercat, la qual cosa representarà un estalvi directe en la factura d’aquests usuaris.

Aquest programa, que s’inicia aquest 2021, té l’objectiu d’expandir-se en els propers anys i arribar a un màxim de municipis.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència