Connect with us

Comunitat

El toc de queda no es podrà prolongar més enllà del pròxim 9 de maig

Sanitat descarta un 'toc de queda' general

Però els governs territorials podran continuar decidint determinades restriccions de mobilitat

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat aquest dimecres que la no prolongació de l’estat d’alarma, a partir del 9 de maig, també suposarà l’aixecament de les mesures “generals” que, com el toc de queda, requereixen d’aquest “paraigua” legal. Això sí, ha defensat que, amb l’aval dels tribunals i emparant-se en la legislació ordinària, els governs territorials podran continuar prenent mesures per a limitar la mobilitat dins dels seus respectius territoris, com ja es va fer a mitjan 2020, després de la desescalada.

En aquest sentit, els responsables sanitaris del Govern han avançat aquest dimecres que a partir de la setmana que ve s’alliberaran certes restriccions. Aquesta és la intenció de l’Executiu en paraules del portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses, Javier Arranz.

Les intencions del Govern passen per aplicar novament les mesures que existien abans de Setmana Santa i permetrà reunions en interiors amb dos nuclis de convivència diferents, si bé l’accés a l’interior dels bars i restaurants continuaria estant prohibit.

Les intencions del Govern, en el cas concret de Balears, passen per aplicar novament les mesures que existien abans de Setmana Santa i permetrà reunions en interiors amb dos nuclis de convivència diferents

“Els horaris dels negocis o el limit establert en el cas dels aforaments es podrien mantenir”, segons ha avançat el doctor Javier Arranz.

Són tendència