Connect with us

Societat

Comprova si el teu compte s’ha vist afectat per l’últim robatori massiu de dades de Facebook

Comprova si el teu compte s'ha vist afectat per l'últim robatori massiu de dades de Facebook

Els registres robats inclouen el número de telèfon mòbil i el nom utilitzat per registrar-se, l’indret on vius, el correu electrònic i la teva dedicació professional

Aquest cap de setmana s’ha conegut la notícia sobre la filtració de dades personals de més de 500 milions de comptes de Facebook d’arreu del món, dels quals 10 milions pertanyen a comptes de Facebook Espanya.

Els registres robats inclouen el número de telèfon mòbil utilitzat per registrar-se, el nom utilitzat per al registre, l’indret allà on vius, el correu electrònic i informació sobre la teva dedicació professional. Com que és un robatori directe a la base de dades de Facebook, el canvi de contrasenya en aquest cas no té gaire sentit.

Si vols saber si les teves dades figuren entre els registres filtrats de Facebook, pots anar a Have I Been Pwned?, una pàgina web que fa temps que es dedica informar de quines escletxes de seguretat i filtracions afecten els teus comptes personals.

Allà et demanaran que hi posis el teu número de telèfon o el teu correu electrònic (pots fer-ho ben tranquil, és una pàgina segura), i ho contrastaran amb les seves bases de dades. En aquest cas, si el teu compte de Facebook s’ha vist compromès, t’apareixerà uns avís.

En cas que et trobis en aquesta situació, i com que probablement no fas comptes canviar de número de telèfon mòbil, només et podem recomanar que extremis les precaucions davant de possibles missatges o cridades de telèfon amb ànim d’apropiar-se dels teus doblers.

Són tendència