Connect with us

Comunitat

Balears dóna per fet que hi haurà un repunt de contagis després de la Setmana Santa

Balears dóna per fet que hi haurà un repunt de contagis després de la Setmana Santa

Malgrat que la situació de nous positius dur dies sent estabilitzada

Salut dóna per fet que hi haurà un repunt de nous contagis en els pròxims dies a causa de l’increment de la mobilitat amb motiu de les festes de la Setmana Santa. La situació de la pandèmia s’ha estabilitzat en el conjunt del territori i el grau de compliment de les normes per part de la ciutadania ha estat elevat. No obstant això, des de la Conselleria de Salut no descarten repunts en els pròxims dies.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha declarat aquest dimarts en roda de premsa que el Govern està estudiant si es modifiquen les restriccions vigents a les illes en aquests moments. L’augment dels moviments i de les relacions socials poden ser motiu de nous contagis. Per això adverteix: les restriccions s’aniran aixecant de manera lenta.

El portaveu del comitè autonòmic de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha explicat que la incidència a 14 dies se situa en els 58 casos a les illes, amb 25 a set dies. Això indica que no es preveu un creixement exponencial en els pròxims dies. Assenyala que hi ha municipis amb incidències de 150 casos, però recalca que es tracta de nuclis petits amb brots controlats que fan disparar la incidència.

Javier Arranz ha explicat que hi ha municipis que presenten unes incidències de 150 casos, però recalca que es tracta de nuclis petits amb brots controlats

Respecte a la vacunació, avança a bon ritme, diuen des de la Conselleria de Salut. Des del dimecres passat fins avui s’han administrat 15.000 vacunes. Aquesta setmana s’acabarà amb els majors de 80 anys i es començarà amb les persones de 79 anys cap endarrere.

Són tendència