Connect with us

Actualitat

El batle de Capdepera denuncia la “passivitat” de la Guàrdia Civil amb els agressors d’un Policia Local

El batle de Capdepera denuncia la "passivitat" de la Guàrdia Civil amb els autors d'una agressió a un Policia Local

Mentrestant, el jutge ha decretat llibertat amb càrrecs els dos detinguts pels fets ocorreguts divendres de la setmana passada

En una conferència de premsa celebrada aquest dimarts, el batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha explicat públicament no entendre per què la Guàrdia Civil no va actuar de manera ràpida i contundent contra els agressors a un agent de la Policia Local del municipi, divendres passat en un indret de Cala Rajada. El batle ha denunciat la “passivitat” demostrada fins ara per la Guàrdia Civil entorn d’aquest assumpte, al temps en què els responsables municipals també es demanen per què l’Institut Armat va exigir a la Policia Local l’informe i els va usurpar les competències, segons la versió del subinspector de la Policia Local de Capdepera, Joan Rodríguez: “M’exigeixen que el que he de fer és entregar-los l’informe. Jo els torn a dir que no és el procediment habitual i insisteixen”, ha explicat en la compareixença de premsa el mateix subinspector.

El batle, fins i tot, ha declarat desconèixer si els agressors tenen la protecció de la Guàrdia Civil, perquè en serien confidents: “Ens crea aquests dubtes sobre la manera de com ha actuat aquests dies la Guàrdia Civil”, ha dit Fernández.

De moment, i per tot això, el batle ha decidit tallar les relacions institucionals amb la Benemèrita: “La nostra col·laboració amb la Guàrdia Civil passa a ser la que està establerta per llei, exclusivament, la mínima”. Això fins a la convocatòria d’una junta de seguretat local on Delegació del govern espanyol a les Illes tractarà l’assumpte. La mateixa delegada, Carme Calvo, no ha volgut pronunciar-se respecte a les denúncies efectuades pels responsables polítics de Capdepera.

Cal recordar, que aquest passat dilluns dos dels presumptes agressors a l’agent de la Policia Local es van personar voluntàriament, acompanyats dels seus respectius advocats, en la mateixa caserna de la Guàrdia Civil a Artà, on van reconèixer la seva participació en els fets després de prestar declaració. Van ser posats en llibertat amb càrrecs.

Aquestes dues mateixes persones, que serien germans, han prestat declaració aquest dimarts en les dependències judicials de Manacor per l’agressió. El jutge ha decretat la llibertat de les dues persones, però amb algunes mesures cautelars.

Són tendència