Connect with us

Actualitat

Investiguen un suposat metge del Migjorn que proporcionava PCR negatives falses a turistes alemanys

Investiguen un suposat metge del Migjorn que proporcionava PCR negatives falses a turistes alemanys

Els fets han estat denunciats per la cadena alemanya RTL

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han iniciat una investigació conjunta per esclarir els fets denunciats per la cadena alemanya RTL on un suposat metge alemany resident a Mallorca proporciona PCR negatives falses a turistes compatriotes per poder volar a Alemanya sense haver de fer quarantena.

Segons ha avançat IB3 aquest dilluns, s’haurien demanat les imatges del programa d’investigació a la cadena de televisió per esclarir qui és el metge, a quina localitat fa feina i des de quan desenvolupa aquestes pràctiques. Tot apunta que fins aleshores ha vingut exercint en una localitat situada en el Migjorn de Mallorca. El reportatge emès pel canal alemany mostra algunes imatges panoràmiques que corresponen a la localitat de Llucmajor.

Segons el reportatge de la televisió alemanya, emès aquest passat cap de setmana, el facultatiu, que seria un metge de família, expedia PCR negatives a qui li pagàs 80 euros. Uns resultats falsos perquè les proves, segons es denuncia al reportatge, ni es feien. Si es confirmassin els fets, el metge s’enfrontaria a uns delictes de falsificació documental i un altre contra la salut pública.

El Col·legi de Metges de les Balears ha lamentat aquestes pràctiques i, en el cas que es confirmassin, iniciaran la inhabilitació del facultatiu.

Són tendència