Connect with us

Societat

El Servei de Radiologia de l’Hospital de Manacor ha atès a més de 4.000 pacients en 2 anys

El Servei de Radiologia de l'Hospital de Manacor ha atès a més de 4.000 pacients en 2 anys

Les proves més freqüents han estat les exploracions de crani, columna, genoll, espatla, abdomen, pelvis i pit, entre d’altres altres

El Servei de Radiologia de l’Hospital de Manacor ha fet més de 5.000 estudis amb ressonància magnètica en dos anys. A principis del mes de març de 2019 s’iniciaven les primeres proves amb la nova ressonància. Des de llavors la majoria d’aquestes proves s’han pogut fer al Servei de Radiologia de l’Hospital com una eina imprescindible en el camp del diagnòstic per la imatge en la medicina actual.

Com explica la cap del Servei, María Isabel Galarraga, «aquests dos anys han estat un període d’adaptació i aprenentatge i en aquest moment es troba ja en ple funcionament». En aquest sentit, destaca que s’han fet més de 5.000 estudis per mitjà d’aquesta tecnologia. Les proves més freqüents han estat les exploracions de crani, columna, genoll, espatla, abdomen, pelvis i pit, entre d’altres altres. Així, s’ha aplicat la tècnica a més de 4.000 pacients majors de 14 anys.

La ressonància magnètica s’utilitza per diagnosticar malalties del sistema nerviós, dels òrgans de l’abdomen, de la mama o de l’aparell musculoesquelètic. Es tracta d’un mètode d’adquisició d’imatges que no usa radiacions ionitzants i que no comporta riscos per al pacient, excepte quan la prova porta contrast, que pot ocasionar reacció al·lèrgica, encara que és poc probable. Les úniques limitacions són que el pacient sigui portador d’alguna pròtesi o d’un dispositiu electrònic incompatible, o que pateixi claustrofòbia o obesitat mórbida.

Per prendre imatges de determinades parts del cos pot ser necessari utilitzar un contrast perquè las imatges siguin més clares i precises. El contrast s’injecta per via intravenosa en el moment de fer l’exploració. En aquest cas, s’utilitza gadolini com a mitjà de contrast per via intravenosa.

Són tendència