Connect with us

Vist a les xarxes

Dos professors de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB) són despatxats

Un professor de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de Balears és expedientat per assetjar a dues alumnes

Arran de les denúncies presentades per part de l’alumnat del centre sobre conductes inapropiades

El Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Dansa de les Illes Balears (FESMAE-IB) ha decidit avui, per unanimitat, donar per finalitzada la relació laboral de dos professors de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB) a ran de les denúncies presentades per part de l’alumnat del centre sobre conductes inapropiades. La decisió s’ha pres a la reunió celebrada aquest matí i tenint en compte els informes de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma, de l’Institut Balear de la Dona, i de la Inspecció Educativa a partir dels fets denunciats per 56 alumnes del centre.

Els fets que es detallen en els escrits presentats per l’Associació d’Alumnes del centre, relaten conductes de dos professors, mantingudes en el temps, però concretades en fets específics que descriuen amb detalls les alumnes que els han sofert en aquest curs acadèmic i en algun altre anterior.

Els informes conclouen que els fets imputats tenen absoluta aparença de versemblança i les imputacions són totalment creïbles, perquè han estat rebudes de la mateixa manera per bona part de l’alumnat i consten testimonis més que suficients per considerar-los acreditats.

Els dos professors objecte de les denúncies de l’alumnat, han tingut accés a les denuncies i s’hi ha pronunciat a través d’escrits.

La decisió adoptada és conforme a la normativa laboral i s’ha adoptat en aplicació del Estatut dels treballadors.

Així mateix, la decisió de finalitzar la relació laboral dels professors s’ha adoptat atesa la gravetat dels fets denunciats i per assegurar la protecció de l’alumnat, que és el bé superior a tenir present en casos com el que ens ocupa, de manera que no s’hauran de tornar enfrontar a aquests professors.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència