Connect with us

Actualitat

Concentració de protesta contra el projecte que “transformarà el moll de Portocolom”

Entitats conservacionistes diuen que el projecte proposat per al moll de Portocolom suposarà "una agressió patrimonial sense precedents"

Diuen sentir-se enganyats després que el Govern hagi adjudicat les obres de reforma sense que s’hagi celebrat cap reunió de la comissió participativa de la qual formen part

Indignació, impotència i sensació d’haver estat enganyats. En aquests termes s’han expressat entitats proteccionistes com Salvem Portocolom, ARCA, GOB, Terraferida, Amics dels Clossos, Més que Pedra i el Gremi de Margers després de veure que el Govern ha adjudicat les obres de reforma del moll de sa Duana a Portocolom, sense haver estat informats.

Per aquesta raó, i mitjançant les xarxes socials, han decidit fer una crida pública a la mobilització per aturar el que aquestes entitats defineixen com una “destrossa”.

Recorden que el passat dia 25 de febrer el Govern va convocar a totes les entitats i partits de Portocolom a una reunió per explicar el projecte de remodelació de part del moll de la zona. A aquesta reunió es va pactar crear una comissió per refer el projecte inicial del Govern i incorporar les esmenes de les entitats. Destaquen especialment el fet que PortsIB, es va comprometre a signar un conveni amb totes les entitats i partits del poble i el departament de Patrimoni del Consell de Mallorca. Denuncien que la comissió no ha estat creada ni s’ha reunit cap vegada i el Govern ja ha adjudicat les obres.

Per aquesta raó, i davant la manca d’informació de què disposen entorn del projecte que el Govern fa comptes executar, han decidit convocar una concentració de protesta en el nucli costaner prevista per al dissabte, 3 d’abril.

Són tendència