Investigadors de la UIB participen en el desenvolupament d'un sistema per a detectar el coronavirus en espais tancats
Connect with us

Societat

Investigadors de la UIB participen en el desenvolupament d’un sistema per a detectar el coronavirus en espais tancats

Investigadors de la UIB participen en el desenvolupament d'un sistema per a detectar el coronavirus en espais tancats

Hospitals, residències de gent gran, comerços i establiments hotelers, entre altres, podrien beneficiar-se d’aquest important avanç

Un equip d’investigadors de la Universitat de les Illes Balears (UIB), l’Institut de Recerca Sanitària de Balears (Idisba) i la Universitat Politècnica de València (UPV) està desenvolupant un sistema per a detectar i eliminar el virus responsable de la covid-19 en espais tancats.

Segons ha apuntat la UIB aquest dijous en un comunicat, els investigadors, en el marc del projecte Idequre, treballen en el desenvolupament d’un sistema per a detectar i eliminar el virus causant de la covid-19 en espais interiors d’hospitals, residències de persones majors, comerços i establiments hotelers, entre altres.

Aquests investigadors estan desenvolupant una metodologia que permet detectar i quantificar els nivells ambientals de la Covid-19 en espais tancats mitjançant una PCR digital.

El sistema pren mostres de partícules d’un a cinc micròmetres presents en l’aire, i posteriorment aïlla l’ARN, una biomolècula que conté la informació genètica del virus.

A partir de l’anàlisi de les mostres per PCR digital s’aconsegueix determinar no sols la presència del virus, sinó també la seva concentració. Gràcies a aquesta metodologia, es pot estimar el risc d’infecció en espais tancats i facilitar la gestió de les tasques de desinfecció.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com