Connect with us

Societat

Investigadors de la UIB participen en el desenvolupament d’un sistema per a detectar el coronavirus en espais tancats

Investigadors de la UIB participen en el desenvolupament d'un sistema per a detectar el coronavirus en espais tancats

Hospitals, residències de gent gran, comerços i establiments hotelers, entre altres, podrien beneficiar-se d’aquest important avanç

Un equip d’investigadors de la Universitat de les Illes Balears (UIB), l’Institut de Recerca Sanitària de Balears (Idisba) i la Universitat Politècnica de València (UPV) està desenvolupant un sistema per a detectar i eliminar el virus responsable de la covid-19 en espais tancats.

Segons ha apuntat la UIB aquest dijous en un comunicat, els investigadors, en el marc del projecte Idequre, treballen en el desenvolupament d’un sistema per a detectar i eliminar el virus causant de la covid-19 en espais interiors d’hospitals, residències de persones majors, comerços i establiments hotelers, entre altres.

Aquests investigadors estan desenvolupant una metodologia que permet detectar i quantificar els nivells ambientals de la Covid-19 en espais tancats mitjançant una PCR digital.

El sistema pren mostres de partícules d’un a cinc micròmetres presents en l’aire, i posteriorment aïlla l’ARN, una biomolècula que conté la informació genètica del virus.

A partir de l’anàlisi de les mostres per PCR digital s’aconsegueix determinar no sols la presència del virus, sinó també la seva concentració. Gràcies a aquesta metodologia, es pot estimar el risc d’infecció en espais tancats i facilitar la gestió de les tasques de desinfecció.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència