Connect with us

Vist a les xarxes

Descobertes 29 milions de dosis de vacunes d’AstraZeneca a Itàlia

Descobertes 29 milions de dosis de vacunes d'AstraZeneca a Itàlia

Són gairebé el doble de les que s’han repartit fins al moment arreu d’Europa

Sorprenent descobriment a Itàlia que afegeix més misteri al voltant de la polèmica vacuna d’AstraZeneca. En aquestes últimes hores s’han trobat 29 milions de dosis d’aquesta vacuna en una planta de la multinacional farmacèutica Catalent, a prop de la ciutat de Roma. Segons ha publicat el diari italià ‘La Stampa, part d’aquestes dosis anaven destinades al Regne Unit, però el govern italià i la farmacèutica ho desmenteixen.

El punt de partida d’aquesta misteriosa troballa es produeix després d’una inspecció del comissari europeu del mercat interior, Thierry Breton, a la fàbrica de Leiden que produeix aquestes vacunes als Països Baixos. Allà el comissari va veure que es fabricaven moltes més vacunes de les que finalment arribaven a la UE, i en va demanar explicacions a AstraZeneca.

Ha estat aquesta investigació europea la que finalment ha permès que les autoritats italianes descobrissin els 29 milions de dosis de vacunes, que són gairebé el doble de les que s’han repartit fins ara a Europa.

Tot i la informació publicada pel periòdic italià, on destaca que part d’aquestes dosis anirien destinades al Regne Unit, la versió que l’empresa ha donat a la comissió és que d’aquests 29 milions, 16 són per a la Unió Europea i 13 per a Covax, l’organització per facilitar vacunes als països menys desenvolupats.

Mentrestant, la Comissió Europea ha modificat aquest dimecres el sistema de control de l’exportació de vacunes per assegurar-se que la Unió Europea rebrà les dosis que li corresponen. Aquest sistema tindrà en compte la reciprocitat del país de destinació i també el nombre de ciutadans que hi ha vacunats.

Són tendència