Connect with us

Vist a les xarxes

Alemanya també s’apunta a la improvisació: Ara no es confinarà per Setmana Santa

Alemanya també s'apunta a la improvisació: Ara no es confinarà per Setmana Santa

Angela Merkel ha declarat que l’anunci del confinament va ser un error seu i per això ha demanat perdó als ciutadans

El confinament que va anunciar Merkel (que havia de ser de cinc dies) havia rebut moltes crítiques. El va anunciar dimarts passat i ho va fer de matinada. Va ser després d’una reunió maratoniana amb els presidents dels estats federats que es va allargar gairebé 12 hores. La cancellera ho va justificar per l’expansió de la variant britànica del virus.

Les restriccions implicaven que, durant els dies festius de la Setmana Santa, els establiments d’alimentació només podrien obrir Dissabte Sant. Els serveis eclesiàstics només es podien fer en línia i les trobades privades s’havien de limitar a cinc persones de dos grups de convivents diferents.

Dos dies després, Angela Merkel ha comparegut per reconèixer que l’anunci del confinament va ser un error. Un error només seu, ha dit, i per això ha demanat perdó als ciutadans: “És important per mi que un error sigui anomenat com el que és: un error. I, sobretot, s’ha de corregir i fer-ho amb temps suficient”, ha apuntat la cancellera en roda de premsa.

Finalment Alemanya ha decidit fer anques enrere i no es confinarà per Setmana Santa.

Són tendència