Connect with us

Comunitat

Aquesta és la situació epidemiològica a Mallorca: Estan justificades les noves restriccions ?

15.000 mil cartellets de sobretaula recordaran l'ús de mascaretes als bars i restaurants quan no es consumeix

Salut diu que l’evolució positiva de les últimes setmanes ha quedat estancada o, fins i tot, presenta una lleugera tendència a l’alça

De restricció en restricció. Aquesta és la crua realitat en la qual ens movem des de fa una mica més d’un any. Fatiga pandèmica a tots els nivells i les vacunes continuen arribant a Balears en comptagotes.

El Consell de Govern ha acordat aquest dimecres noves mesures per evitar la propagació de contagis en el territori durant la festivitat de Setmana Santa. Res de nou sota la capa del sol (o sota de la capa del cel). Però la pregunta està a saber si aquest nou paquet de restriccions estan justificades amb els actuals nivells epidemiològics.

Les mesures, en principi, semblen més preventives que altra cosa. Segons les dades de Salut per justificar les restriccions aprovades avui, en el conjunt del territori, però especialment en el cas de Mallorca, l’evolució positiva de les dades epidemiològiques que s’havia produït fins fa pocs dies s’ha estancat o, fins i tot, presenta una lleugera inversió de la tendència, molt especialment a l’illa de Mallorca, on la incidència acumulada de contagis a 14 dies ha passat de 42,41 per 100.000 habitants el dia 12 de març a 49,66 per cada 100.000 habitants el dia 22 de març. Així ho recull l’informe elaborat pel Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears.

Segons el Govern, aquesta evolució se suma al fet que les properes festes de Pasqua generaran un increment important dels desplaçaments cap a les illes per part de totes les persones que tornen a ca seva per les vacances i que aquesta mobilitat entre territoris, especialment quan implica punts d’origen amb una incidència elevada de la malaltia, té un paper important en la importació de casos i la propagació de la covid-19. És per això que es considera oportú establir unes mesures complementàries que s’han d’aplicar dins d’aquest període vacacional.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència