Connect with us

Societat

Un estudi relaciona el consum d’ultraprocessats amb dos tipus de càncer

El resultat està basat en qüestionaris nutricionals a prop de 8.000 persones de diferents territoris de l’estat

Un estudi, elaborat per ISGlobal i publicat a la revista Clinical Nutrition , ha arribat a la conclusió que el consum d’aliments i begudes ultraprocessats ​​s’associa amb un major risc de càncer colorectal. En concret, un 10% més d’ingesta d’aquests aliments i begudes augmenta un 11% el risc de desenvolupar aquest tipus de càncer.

La recerca, la primera d’aquestes característiques a l’estat, també ha analitzat l’associació entre aquest tipus d’aliments i begudes amb dos càncers més: no s’ha trobat relació amb el càncer de pròstata, i en el cas del de mama s’ha trobat més risc entre exfumadores i fumadores actuals.

S’han estudiat 7.843 persones adultes –la meitat amb diagnòstics de càncers colorectal (1.852), de mama (1.486) o de pròstata (953) i l’altra meitat, persones amb les mateixes característiques però sense càncer–, a diferents territoris de l’estat. S’ha avaluat la ingesta dietètica mitjançant un qüestionari.

Els resultats de l’estudi van mostrar que les persones que tenien càncer de mama i colorectal –no de pròstata– seguien dietes menys saludables en comparació amb les persones sense càncer que formaven part del grup de control.

Els ultraprocessats , el grup amb el grau més alt de processament, són formulacions industrials amb més de cinc ingredients, que acostumen a contenir substàncies afegides, com puguin ser el sucre, greixos, sal i additius. Per exemple, les begudes ensucrades, els aliments precuinats o la brioixeria industrial formen part d’aquest grup.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència