Connect with us

Actualitat

A partir del divendres: El Govern decideix prohibir novament l’accés a l’interior de bars i restaurants

Molts bars i restaurants de l'interior de Mallorca decideixen tancar les seves portes tot el Nadal

Una setmana després de la seva reobertura

Quan a penes es compleix una setmana de la relaxació de la mesura per part de les autoritats sanitàries, el Govern té decidit tornar a prohibir l’accès de persones a l’interior dels bars i restaurantsper de Mallorca per tal d’evitar una quarta ona de coronavirus, davant el temor de la rapidesa de la propagació de la variant britànica i després d’un lleu augment delscontagis en els darrers dies.

A pesar d’aquesta decisió, Balears se situa entre els territoris de l’estat amb menys contagis. La incidència acumulada a 14 dies a les Illes és de 47 casos per 100.000 habitants (44 el dissabte passat), un lleu augment que, no obstant això, preocupa les autoritats sanitàries davant la possibilitat que la corba torni a disparar-se en els pròxims dies.

El sindicat Comissions Obreres avala el tancament, una vegada més, dels interiors de bars i restaurants, si bé demana que aquesta nova mesura no suposi el retorn de treballadors als expedients de regulació temporal de l’ocupació.

Les patronals del sector de CAEB i PIMEM han qualificat de “drama” per als empresaris i treballadors de la restauració la decisió del Govern de tornar a tancar l’interior d’aquests establiments, ja que molts d’aquests negocis no disposen de terrasses, la qual cosa els obligarà a tancar completament de nou.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat, aquest dimarts en el ple del Parlament, que amb la decisió és pretén “evitar contagis per a poder comercialitzar la temporada turística d’estiu, no la Setmana Santa”.

Són tendència