Connect with us

Societat

Diagnosticats els primers casos de la variant britànica en animals domèstics

Santanyí estableix un major control sobre els moixos silvestres del municipi

De moment es coneixen alguns casos a Itàlia, el Regne Unit i els Estats Units

Animals domèstics com a moixos i cans també estan sent infectats per la variant britànica (B.1.1.7) de la Covid-19. En alguns dels casos estudiats, la nova variant ha provocat “manifestacions clíniques atípiques, incloses anomalies cardíaques greus i una deterioració profunda de l’estat de salut general però sense dignes respiratoris primaris”.

Diversos grups d’experts estudien els primers casos detectats en aquests animals de companyia. De moment es coneixen casos a Itàlia, el Regne Unit i els Estats Units.

L’Institut de Recerca en Sanitat Animal de Piemonte (Itàlia) va informar el passat dia 18 d’aquest mes del primer cas de contagi d’un moix amb la variant britànica de la Covid-19 a Itàlia.

L’animal en qüestió va començar a mostrar símptomes respiratoris uns 10 dies després que els seus cuidadors donessin positiu i decidissin aïllar-se en el seu domicili.

Els experts recorden que, amb les dades disponibles fins ara, no es té cap evidència que els animals domèstics siguin transmissors de la Covid-19 als humans. Per contra, és més que probable que els animals haurien estat contagiats per les persones amb les quals conviuen.

Són tendència