Connect with us

Comunitat

El Govern reclama a Madrid reforçar els controls en els aeroports davant l’arribada de vols d’Alemanya

El Govern reclama a Madrid reforçar els controls en els aeroports davant l'arribada de vols d'Alemanya

El portaveu, Iago Negueruela, ha recordat que Balears no té capacitat per a prohibir els vols internacionals, ja que és competència del govern de l’estat

El Govern ha demanat aquest dilluns als ciutadans de les Illes que restringeixin al màxim la mobilitat durant la Setmana Santa mentrestant, simultàniament, continuen arribant turistes alemanys al territori, després que Alemanya hagi exclòs a Balears de la llista negra de zona de contagis.

A Balears no s’entén la paradoxa que suposa l’autorització perquè els alemanys passin les vacances a Mallorca mentre es demana als residents que limitin la mobilitat, però aquesta mateixa contradicció es dóna a Alemanya, on estan prohibits els viatges entre algunes regions, però els ciutadans poden viatjar lliurement a Mallorca si tenen una PCR negativa.

El portaveu del Govern ha demanat al ministeri de Foment que es reforcin els controls sanitaris en els ports i aeroports, principalment durant els pròxims dies. En aquest sentit, Negueruela ha recordat que Balears no té capacitat per a prohibir els vols internacionals, ja que és competència del govern de l’estat.

També ha alertat de que el Govern prendrà mesures dràstiques si es detecta una rebrot dels contagis en el territori. Balears se situa per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants, però en l’última setmana s’ha produït un augment provocat, molt probablement, per la relaxació d’algunes restriccions. Negueruela ha estat categòric: es prendran mesures al mínim repunt.

Balears se situa per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants, però en l’última setmana s’ha produït un augment provocat, molt probablement, per la relaxació d’algunes restriccions: El Govern diu que es prendran mesures al mínim repunt de contagis

La variant britànica, que ja representa el 76 per cent dels casos detectats a les Illes, és la gran amenaça. Els experts estan segurs que serà l’única ben aviat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència