Connect with us

Oci i Cultura

Manacor concedirà el Reconeixement de Mèrits 2021 a Dàmaris Gelabert

Manacor concedirà el Reconeixement de Mèrits 2021 a Dàmaris Gelabert

La pedagoga i musicoterapeuta catalana rebrà el guardó dia 10 de juny

El Ple de l’Escola Municipal de Mallorquí va aprovar aquest passat. dimecres, concedir el Reconeixement de Mèrits 2021 a Dàmaris Gelabert, a proposta del claustre de professors.

L’Escola cada any atorga el Reconeixement de Mèrits a persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana, i per la protecció i transmissió d’alguna faceta del nostre llegat lingüístic i cultural.

Pedagoga i musicoterapeuta, Dàmaris Gelabert és coneguda sobretot per ser autora i cantant de cançons infantils. Ha publicat 16 discos i 200 cançons i és l’artista que, cantant en català, té més visualitzacions de tots els estils i gèneres musicals. El seu canal de YouTube arriba als 270 milions de reproduccions.

Si hi ha un referent del moviment contemporani de la música infantil és Dàmaris Gelabert, que ha aconseguit omplir cases i escoles de tot el món amb autèntics himnes en llengua catalana, com Bon dia, Les vocals o Els mosquits, entre molts d’altres.

La cantant catalana ha demostrat que les cançons són una eina pedagògica bàsica a les aules per a la transmissió de la llengua i que com a forma de comunicació que prové de les emocions i l’afectivitat, s’integra molt més i queda a la memòria per a sempre.

El president del ple de l’Escola, el batle Miquel Oliver, va donar l’enhorabona al claustre per la proposta. Oliver ha transmès aquest dijous la notícia a Dàmaris Gelabert, qui l’ha rebuda amb molta il·lusió i gratitud.

Per la seva banda, el vicepresident del ple, el regidor Sebastià Llodrà, va afegir durant el ple que «reconèixer la tasca de Dàmaris Gelabert en la transmissió de la nostra llengua significa obrir el Reconeixement més enllà de Mallorca i al públic infantil».

L’acte oficial del Reconeixement de Mèrits 2021 es durà a terme dia 10 de juny a les 19.00 hores a l’Auditori de Manacor.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència