Connect with us

Comunitat

Desarticulada una banda especialitzada en robatoris a turistes i en caixers automàtics d’arreu de Mallorca

Els detinguts van arribar a sostreure fins a 5.000 euros en distintes entitats bancàries

La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de tres persones, dues dones i un home, tots ells de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de delictes de robatoris i estafa bancària.

Agents de la Guàrdia Civil de Calvià van detectar en dates anteriors un augment de les denúncies interposades per ciutadans estrangers, els qui manifestaven que després d’haver-los sostret les seves pertinences, havien estat víctimes d’una estafa bancària en trobar-se entre els objectes sostrets les seves targetes de crèdit.

Aquestes denúncies va fer que s’iniciés una recerca encaminada a l’esclariment dels fets i la detenció dels autors, segons informa la Benemèrita en un comunicat.

Durant l’operació, es va identificar als ara detinguts i es va comprovar com cometien els robatoris a turistes en supermercats i recepcions d’hotel en diferents zones de l’Illa de Mallorca.

Una vegada sostrets els objectes, generalment carteres i bosses de mà, comprovaven si entre els objectes sostrets es trobaven targetes de crèdit. En cas afirmatiu, es dirigien a entitats bancàries on realitzaven diverses extraccions en caixers automàtics, fins que els clients afectats donaven de baixa les targetes.

Fins al moment s’ha comprovat que els detinguts van arribar a sostreure fins a 5.000 euros.

Als detinguts, que ja compten amb nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni, se’ls imputa, fins al moment, la comissió d’uns 20 fets delictius, en els quals a més dels objectes personals sostrets, s’han apropiat del voltant de 5.000 euros extrets de diferents comptes bancaris a través de caixers automàtics.

Són tendència