Connect with us

Comunitat

Només un de cada 16 residents a les Illes ja ha rebut la vacuna

Només un de cada 16 residents a les Illes ja ha rebut la vacuna

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha explicat avui que el Pla de Vacunació continua endavant amb les persones majors de 80 anys

La taxa de persones vacunades ara mateix a les Illes és d’un 2,7% de la població. Unes xifres molt baixes i que des del Govern confien poder millorar en les pròximes setmanes, principalment a partir del mes d’abril. Això vol dir, que únicament un de cada 16 residents a les Illes ha rebut la vacuna.

Aquest mateix dimecres, en una compareixença de premsa, la consellera de Salut, Patrícia Gómez  ha explicat avui que el Pla de Vacunació continua endavant amb les persones majores de 80 anys i que es mantenen els punts de vacunació massiva que seran reactivats tan aviat com sigui possible, després de la frenada que ha suposat haver d’interrompre el procés amb les dosis d’AstraZeneca, fins que l’Agència Europea del Medicament és pronuncii al respecte. Aquest organisme, podria emetre una resolució en aquest sentit aquest dijous.

La consellera ha explicat que, arran d’una pregunta del Ministeri de Sanitat la setmana passada sobre la capacitat màxima de vacunació a les Illes, la Conselleria ha refet els seus càlculs i, comptant els centres públics, els habilitats de vacunació massiva i afegint les clíniques privades, “el càlcul és poder arribar a les 260.000 vacunes setmanals”.

La variant britànic de la Covid-19 suposa el 76,1% dels casos nous a Balears, el 78% a Mallorca

Gómez també ha destacat que una de les principals conseqüències que Balears estigui “deixant enrere la tercera onada” de la pandèmia, és que “els centres sanitaris s’han anat adequat i recuperant al normalitat” i els quiròfans acullen ja intervencions de diverses patologies, no sols oncològiques i preferents.

Una dada no tan positiva i que ha reconegut la pròpia consellera és que la variant britànic de la Covid-19 suposa el 76,1% dels casos nous a Balears, el 78% a Mallorca.

Són tendència