Connect with us

Comunitat

Així serà el passaport de vacunació de la UE

Demanen la col·laboració ciutadana per a localitzar a una anciana alemanya desapareguda a Son Sant Joan

Serà gratuït i amb codi de barres

Aquest dimecres la Comissió Europea debatrà, i amb tota seguretat aprovarà, el projecte de passaport de vacunació del coronavirus. Un document que es preveu que estigui en vigor a finals de maig i que recollirà les dades bàsiques dels ciutadans que estiguin vacunats contra la covid, que acabin de passar un test o que tinguin anticossos per haver donat positiu. Des de Brussel·les asseguren que no suposarà cap greuge comparatiu per a les persones que encara no siguin immunes al virus.

Es preveu que pugui entrar en vigor a finals del pròxim mes de maig

Serà un certificat i disposarà de diferents models: tant en format digital com en paper amb codi de barres i que acreditarà que la persona que el té o bé està vacunada o bé té anticossos per haver passat la malaltia o bé, una tercera opció, ha passat un test amb resultats negatius.

El passaport hauria de facilitar els desplaçaments abans de l’estiu, però encara hi ha moltes reticències abans que sigui una realitat. Existeixen molts dubtes sobre si no suposarà una discriminació entre els que el tenen i els que no. El certificat inclourà les dades mínimes: identificació de la persona i, si està vacunada, el tipus de vacuna i l’entitat que l’ha subministrada.

Existeixen molts dubtes sobre si no suposarà una discriminació entre els que el tenen i els que no

Són tendència