Connect with us

Actualitat

El ple de Manacor aprova l’esmena de les deficiències del futur Pla General

El ple de Manacor aprova l'esmena de les deficiències del futur Pla General

El document corregit va comptar amb els vots favorables de MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE, Podem, El Pi i AIPCSyS i el vot en contra del PP

L’Ajuntament de Manacor intentarà novament que la Comissió insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca pugui dona el seu vistiplau a l’aprovació definitiva del futur Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) del municipi, una vegada que el ple municipal aprovés aquest passat dimarts el nou document urbanístic que resoltes les deficiències detectades en el seu moment que impediren superar la prova definitiva de l’ens insular.

S’han incorporat fins a 250 modificacions al projecte que va ser presentat en un primer moment i que incorpora les modificacions plantejades per la Comissió Insular d’Urbanisme, la de Patrimoni i la Direcció General de Costes. El nou document urbanístic, entre moltes altres regulacions, contempla un sòtil poblacional de 70.000 habitants.

A més de les deficiències detectades per la Comissió urbanística insular, en el nou document també s’han tingut en compte les 45 quantificades per la Comissió de Patrimoni Històric del Consell, a través del seu informe de 7 de juliol de 2020; i en darrer terme, s’han comptabilitzat les deficiències aportades per la Direcció General de la Costa, del Ministeri per a la Transició Ecològica, en el seu escrit d’1 de febrer de 2021.

El PP considera novament que la proposta urbanística presentada no atén, al seu entendre, les necessitats urbanístiques del municipi

El ple de Manacor va aprovar les esmenes aquest passat dimarts, en el transcurs d’una sessió plenaria celebrada telematicament, amb els 17 vots dels partits de l’equip de govern (MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem), El Pi i AIPC-SyS. Per contra, els tres regidors del PP hi han votat en contra.

Els populars, com ja fessin en el primer ple on es va aprovar la primera redacció del PGOU proposat, defensen que la proposta urbanística presentada no atén , al seu entendre, les necessitats urbanístiques del municipi i segons va explicar el regidor del PP, Antoni Sureda, “les 198 deficiencies detectades posen de manifest que no era un bon PGOU”.

La delegada d’urbanisme confia que l’aprovació del Pla General permeti tirar endavant nous projectes com són l’escola nova de Porto Cristo, el segon centre de salut de Manacor, l’ampliació de la depuradora o la sectorització de la xarxa d’aigua potable de la franja central i de ponent de la ciutat

Per la seva banda, la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, confia que en aquest segon intent “poguem passar l’examen i d’una vegada per totes poguem començar a executar les prioritats que ens marca el nou planejament, mitjançant excecucions com són l’escola nova de Porto Cristo, el segon centre de salut de Manacor, l’ampliació de la depuradora o la sectorització de la xarxa d’aigua potable de la franja central i de ponent de Manacor. Aquestes actuacions són urgents i inajornables per cobrir les necessitats del nostre poble i per poder-les fer realitat necessitam que el Pla General estigui aprovat definitivament”.

Són tendència