Connect with us

Actualitat

El Parlament vol que la producció, comercialització i administració de Majorica continuï a Manacor

Majorica anuncia concurs de creditors

Es tracta d’una iniciativa parlamentària de MÉS per Mallorca que ha comptat amb el suport de la resta de forces polítiques

El grup parlamentari de MÉS per Mallorca ha presentat una Proposició de no de llei a la Comissió parlamentària de Turisme i Treball amb la finalitat de sol·licitar que el futur empresarial de l’empresa perlera Majorica es mantingui a Manacor. Aquesta proposta ha comptat amb el suport de la resta de forces polítiques parlamentàries.

La proposta s’ha presentat per via d’urgència, davant la imminent resolució per part de l’administrador concursal a l’hora de decidir quina societat es farà càrrec de la futura gestió de la companyia. Preocupa especialment el futur dels treballadors i treballadores de l’empresa.

Cal recordar, que la setmana passada es va conèixer que l’oferta que hauria presentat la societat Majolaperla, de capital francès, hauria estat la millor valorada per l’administració concursal malgrat ser l’opció que menys llocs de feina garanteix. Aquesta proposta empresarial només ofereix mantenir a 96 dels 275 treballadors.

La proposta parlamentària, en el seu text d’argumentació de motius, incideix que aquest grup de joieria francès està establert en altres indrets de l’estat i preocupa la possible “deslocalització de la producció i comercialització de Majorica“.

Preocupa la possible deslocalització de la producció i comercialització de l’empresa

El text diu que “aquesta possibilitat pot incidir de forma molt negativa en el mercat laboral del poble de Manacor i, de manera indirecta, a la resta de la comarca del Llevant de Mallorca, agreujant la situació general de feblesa empresarial i laboral generada per la crisi sanitària de la Covid-19 al darrer any”.

Per aquesta raó, la proposta presentada exigeix un pronunciament per part del Parlament de les Illes Balears a l’hora de constatar la necessitat de cercar una solució a la situació de l’empresa Majorica que sigui beneficiosa per a la situació laboral de les treballadores i treballadors de l’empresa i, en conseqüència per al mercat laboral de la comarca.

També insta a què el Govern de les Illes Balears, conjuntament amb l’Ajuntament de Manacor, treballadors i representants sindicals treballin conjuntament per arribar a una resolució d’aquesta situació i s’arribi a garantir el manteniment de la producció, comercialització i administració de l’empresa en el municipi de Manacor, així com assegurar el manteniment dels llocs de feina .

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com