Connect with us

Actualitat

Santanyí s’adhereix a la campanya “No i Punt”

Amb l’inici de les festes de Cala Figuera s’inicia aquesta campanya

És prou coneguda la problemàtica dels assetjaments i abusos sexuals que pateixen les dones en les festes populars. El caràcter multitudinari d’aquestes festes i el consum, sovint abusiu, d’alcohol i d’altres substàncies fan que augmentin les conductes rebutjables, que van des d’un tracte poc respectuós fins a violacions. Totes aquestes conductes són absolutament inadmissibles, no les podem normalitzar i obliguen els poders públics a intervenir, en l’àmbit de les nostres competències, amb diferents mesures per erradicar-les. Una intervenció que ha de començar per la prevenció.

Un dels objectius de la Direcció Insular d’Igualtat, dins el Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, és promoure que els espais d’oci siguin espais igualitaris, segurs i de gaudi tant per a homes com per a dones, lliures d’agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques. Aquest és l’objectiu de la campanya «No i punt!».

L’any 2016, la Direcció Insular d’Igualtat inicià la campanya «De festa, Mallorca lliure d’agressions sexistes No i punt!» per afegir-se a la iniciativa impulsada per la Regidoria d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Palma, i fer-la extensiva als municipis de Mallorca. Es repartiren trenta-nou banderoles a trenta-un municipis de l’illa.

Aquesta campanya té com a objectiu que tothom pugui gaudir de les festes i de l’espai públic en llibertat

Aquesta campanya a la que es suma l’Ajuntament de Santanyí, té com a objectiu que tothom pugui gaudir de les festes i de l’espai públic en llibertat. Es pretén sensibilitzar i aconseguir una major corresponsabilitat social en l’abordatge de les agressions sexistes, enteses com les conductes exercides sobre una persona per motius de gènere, orientació sexual o aspecte físic en relació amb els estàndards estètics.

“No i punt s’adreça” tant a qui pateix una agressió o a qui la comet com a qui l’observa. La majoria d’agressions es produeixen sobre les dones i sobre altres persones amb identitats de gènere no hegemòniques, i la persona assetjadora pot ser qualsevol, fins i tot un company o una companya. En un context festiu, qualsevol persona en un moment donat pot traspassar els límits d’altres i no admetre-ho o reconèixer-ho. Amb l’inici de les festes de Cala Figuera s’inicia aquesta campanya.

Són tendència