Connect with us

Actualitat

Identificades les tres primeres víctimes exhumades al cementiri de Son Coletes a Manacor

Les anàlisis d'ADN permeten identificar a les tres primeres víctimes exhumades al cementiri de Son Coletes a Manacor

Es tracta de Francesca Llull Font i la seva filla, Francesca Salas Llull, juntament amb les restes d’Antoni Alomar Mas

Les anàlisis d’ADN de les restes humanes exhumades al cementeri de Son Coletes de Manacor han revelat la identitat de tres de les víctimes recuperades durant les tasques d’excavació i exhumació dutes a terme per l’empresa ATICS els mesos de juliol i agost de 2020, dins el segon Pla de Fosses del Govern de les Illes Balears.

Es tracta d’Antoni Alomar Mas, rellotger natural de Llubí, que vivia a Manacor i va desaparèixer l’agost de 1936; i de Francesca Llull Font i la seva filla, Francesca Salas Llull, desaparegudes també per aquelles dates i tancades a la presó de Manacor.

Aquestes tres primeres víctimes identificades es varen localitzar a la mateixa síquia, la número 1. Les dues dones estaven cobertes de calç, una sobre l’altra, orientades a la inversa de la resta de víctimes i una d’elles, la més jove, duia sabates de taló. Just al damunt d’aquestes restes, hi havia unes altres sabates masculines de mitja canya, les d’Antoni Alomar.

Aquesta disposició dels tres cossos indica que primer varen ser dipositades a la fossa les dues dones i posteriorment Antoni Alomar. Es tracta d’una evidència arqueològica que obre nous interrogants per als investigadors entorn de l’assassinat d’aquestes víctimes, especialment pel que fa a les dates en què es varen produir els fets.

Són tendència