Connect with us

Actualitat

El Bloc diu que el govern de Felanitx fa un ús “barroer” de les xarxes institucionals contra l’oposició

El Bloc acusa el govern de Felanitx de fer un ús "barroer" de les xarxes institucionals per rebatre a l'oposició

Miquel Lluís Mestre respon per carta a les interpel·lacions del batle Monserrat sobre la polèmica marquesina fotovoltaica

L’equip de govern de l’Ajuntament de Felanitx va instar fa uns dies al portaveu del Bloc, Miquel Lluís Mestre, al fet que demostrés les proves de l’existència d’un segon projecte on es canviava la ubicació d’una marquesina fotovoltaica projectada en el municipi.

Mestre ha remès per carta al batle Jaume Monserrat tota la documentació de què disposa sobre el projecte i sobre la que fonamentava les seves denúncies sobre la possibilitat de deixar perdre una subvenció de 176.800 euros de la Conselleria de Transició Energètica.

Mestre, que per cert acusa el govern municipal de fer un ús “barroer” de les xarxes institucionals per interpel·lar als grups de l’oposició, insisteix a argumentar que l’Ajuntament de Felanitx va dur a ple del 8 de març una modificació de crèdit per pagar el projecte de la marquesina fotovoltaica amb el romanent de tresoreria.

Segons el portaveu del Bloc, “aquesta marquesina s’havia de sufragar inicialment amb una subvenció de 176.800 € de la Conselleria de Transició Energètica que cobria tota la despesa. Ara com ara és gairebé impossible licitar i executar la instal·lació abans que expiri la darrera ampliació de terminis per justificar la subvenció i que acaba el 17 de maig”, exposa.

Segons Mestre, “el projecte inicial ubicava la marquesina massa a prop de la carretera i en temps de l’anterior pacte, el setembre de 2020, s’havia demanat una segona versió que l’ubicava fora de l’àmbit de protecció de carreteres. L’equip de govern actual ha negat sempre que aquest avantprojecte existís i estàs visat”.

En el darrer ple celebrat el passat dia 8, com l’endemà a les xarxes socials i en els mitjans, el batle va instar al portaveu del Bloc, que demostràs l’existència del segon projecte perquè ells no en tenien constància.

Mestre va argumentar que el Bloc per Felanitx va deixar de pertànyer a l’equip de govern el mes de setembre de l’any passat “i és l’actual qui hauria d’haver reprès i visat un projecte de què neguen l’existència”, entenen.

El portaveu del Bloc ha fet arribar al batle de Felanitx tots els correus electrònics dels quals disposava i una carta on li explica els detalls i les proves de l’existència del projecte, “així com de missatges de WhatsApp que ho evidencien”.

Són tendència