Connect with us

Vist a les xarxes

Dinamarca i Noruega decideixen deixar de vacunar amb AstraZeneca per reaccions greus

"Hores després de rebre la vacuna la sensació va ser de molt malestar general"

S’han detectat casos de coàguls sanguinis en persones que havien rebut la dosi

La desconfiança continua perseguint la vacuna d’AstraZeneca. I els casos que es van coneixent amb el pas dels dies afegeixen encara més dubtes entorn a aquest preparat i les seves possibles reaccions.

L’últim episodi entorn d’aquesta vacuna s’ha produït a Noruega i Dinamarca. Aquests dos països han decidit aturar la vacunació amb AstraZeneca durant dues setmanes, seguint un principi de “precaució”. Les autoritats sanitàries daneses han detectat casos greus de coàguls sanguinis en persones que l’havien rebut. Un dels pacients va morir pocs dies després, però encara s’està investigant si les causes del fatal desenllaç es deuen a la vacuna.

Noruega també s’ha sumat a aquesta suspensió temporal de la vacuna, tot i que no ha registrat cap problema de trombosi. Han decidit esperar les conclusions de l’Agència Europea del Medicament sobre els possibles problemes de coagulació diagnosticats en diversos països.

L’EMA ja ha assegurat en informes preliminars que no creu que hi hagi un problema específic en aquest sentit, després que Àustria, Estònia, Lituània, Letònia i Luxemburg retiressin un lot en concret de la vacuna. Aquest dijous, Itàlia també ha suspès temporalment la vacunació amb un lot concret d’AstraZeneca.

Són tendència