Connect with us

Esports

Mallorca recuperarà els entrenaments amb contacte físic i la presència de públic a les graderies

Això sí, continuarà estant prohibit l’ús dels vestidors en els esports d’equip o de contacte, excepte en el cas dels desplaçaments interilles

La millora de les dades epidemiològiques farà possible que tots els esportistes federats del conjunt de les Illes Balears d’esports d’equip i de contacte, a partir dels 12 anys, puguin entrenar amb contacte físic.

Pel que fa a Mallorca, a partir de dissabte 13 de març poden tornar les competicions d’esports d’equip i de contacte exclusivament per a esportistes federats a partir de 12 anys, és a dir, a categoria infantil. A més, pel que fa als esportistes federats a partir de 6 anys, es permet la pràctica i un màxim de 3 entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte amb possibilitat de contacte físic. Això sí, ha de ser en grups estables i sense canvis en la seva composició. Resta prohibit l’ús dels vestidors en els esports d’equip o de contacte, excepte en el cas dels desplaçaments interilles o d’equips provinents d’altres territoris.

A les competicions esportives d’àmbit estatal es permet la presència de públic, amb una reducció de la cabuda al 50 % de la capacitat màxima autoritzada de la instal·lació i de 400 persones assistents en el cas que es tracti de competicions en instal·lacions descobertes com a màxim. En el cas d’instal·lacions cobertes, la reducció de la cabuda serà al 25 % de la capacitat màxima autoritzada de la instal·lació i 200 persones assistents com a màxim. En el cas de competicions esportives de menors d’àmbit autonòmic o insular, es permet l’assistència de dues persones acompanyants per menor, fins un màxim del 25 % de l’aforament.

Són tendència