Connect with us

Vist a les xarxes

Díaz Ayuso convoca eleccions anticipades a Madrid per evitar una moció de censura

Díaz Ayuso convoca eleccions anticipades a Madrid per evitar una moció de censura

Després de donar per romput el pacte que mantenia amb Ciutadans i Vox

L’expresidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), ha decidit convocar eleccions anticipades per evitar una moció de censura. Ayuso ha romput el pacte amb Ciutadans i Vox  i ha decidit la convocatòria electoral per tal d’esquivar un efecte contagi del que ha passat en altres territoris de l’Estat, com és el cas de Múrcia, on Ciutadans ha fet caure el govern del PP, després d’aliar-se amb el PSOE i, per tant, provocar un canvi de president a la comunitat.

De fet, aquesta mateixa situació també es pot donar a Andalusia i Castella i Lleó. En aquests dos territoris, el PP governa en minoria i el PSOE i Ciutadans podrien sumar si es confirma aquest nou cop de timó del partit que presideix Arrimadas.

Les eleccions a Madrid seran d’aquí a dos mesos i la convocatòria ni tan sols l’ha anunciat la mateixa presidenta Ayuso. Ho ha fet el seu número dos, Ignacio Aguado, de Ciutadans, que ho ha titllat d’irresponsabilitat.

Per cert, Vox ja està demanant eleccions també a Andalusia i Castella i Lleó. A Múrcia no perquè amb moció de censura presentada, no es poden convocar.

Són tendència