Connect with us

Artà

El GOB reclama acabar amb el trànsit de cavalls sobre les dunes de Sa Canova

L’entitat ecologista reclama més vigilància a la zona

El Grup baler d’Ornitologia (GOB) ha reclamat a la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca que acabi amb el trànsit de cavalls sobre les dunes de Sa Canova, en el municipi d’Artà, ja que “es tracta d’un impacte il·legal que es produeix reiteradament”.

Per a això, ha demanat un increment en l’esforç de vigilància de la zona, perquè sigui aplicada efectivament la prohibició de circulació a cavall dins del dunar.En un comunicat, l’entitat conservacionista ha explicat que dilluns passat es va observar una caravana de 39 cavalls transitant sobre les dunes, sent aquesta una situació no extraordinària.

“El passeig a cavall per la zona és massa habitual tenint en compte que està legalment prohibit i que totes les administracions implicades han manifestat el seu compromís per fer complir aquesta limitació”, han lamentat.

Des del GOB han exposat que el trànsit ja es va prohibir en el Pla especial de protecció de l’àrea Natural d’Especial Interès de Sa Canova, aprovat definitivament en 1990. No obstant això, han criticat, l’Ajuntament com a administració competent per a l’aplicació del Pla “no ha disposat mai de mitjans suficients”.

Sa Canova té des de l’any 2006 la consideració de Lloc d’Interès Comunitari (LIC), sota la tutela de la Conselleria de Medi ambient.

Són tendència