Connect with us

Vist a les xarxes

Les vacunes anticovid es venen a preus desorbitats en el mercat negre d’internet

Les vacunes anticovid es venen a preus desorbitats en el mercat negre d'internet

A 500 dòlars la dosi, de mitjana

Un web de seguretat informàtica, concretament kaspersky.com, ha alertat de què els retards en la distribució de la vacuna, ha fet créixer de manera exponencial la venda de vacunes anticovid a través del mercat negre d’internet.

Estem parlant de la part de la xarxa que no apareix a Google ni s’hi pot accedir des dels navegadors convencionals. És la modalitat de moure’s per la xarxa sense deixar cap classe de rastre i és també l’escollida per fer els negocis més il·legals, ja que es troba fora de tot tipus de control.

Aquestes dosis s’estan comercialitzant des de fa setmanes sense cap mena de garantia d’autenticitat i a preus realment exagerats. Els preus per dosi es mouen entre els 250 i els 1.200 dòlars, amb una mitjana d’uns 500 dòlars.

Una anàlisi addicional va demostrar que tant els preus com el nombre d’anuncis havien augmentat significativament després de la publicació de l’eficàcia de les vacunes de Moderna i Pfizer. Els venedors provenen principalment de països com França, Alemanya, el Regne Unit i els Estats Units, i les comunicacions utilitzen aplicacions de missatgeria encriptades com Wickr i Telegram.

Són tendència