Connect with us

Actualitat

250 ciutadans de Manacor ja han tramitat la seva acreditació amb motiu del nou Pla de Mobilitat ZPR

En 24 hores: 250 ciutadans de Manacor ja han tramitat la seva acreditació amb motiu del nou Pla de Mobilitat

L’Ajuntament habilitarà a la plaça de Ses Verdures un punt d’informació a partir de la setmana que ve

El departament de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Manacor va iniciar aquest divendres reunions informatives amb el sector comercial de la ciutat pel tal d’informar-los sobre el nou Pla de Mobilitat que entrarà en vigor a mitjans d’aquest mes de març.

L’anomenada Zona Prioritat Residents (ZPR) preveu la creació d’aparcaments comercials al carrer de l’Amargura, Rector Caldentey, carrer Príncep, el darrer tram del carrer Olesa i la mateixa plaça Constitució. Aquest tipus d’aparcaments pretenen establir una alta rotació dels vehicles mitjançant un sistema de limitació horària d’entre 45 i 60 minuts, pendent aquesta qüestió de determinar i acordar-ho amb els comerços de la zona, segons ha informat aquest dissabte el mateix Consistori. Aquests aparcaments se senyalitzaran amb color magenta.

“El centre de Manacor no perd ni una plaça d’aparcament”, ha recordat el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, qui ha insistit que Manacor “és un gran centre comercial a cel obert, només ens ho hem de creure”. Així mateix, Llodrà ha recordat que Manacor disposa dels aparcaments de Na Camel·la i de la plaça de Sant Jaume, que a més és gratuït les dues primeres hores. En qualsevol cas, un dels objectius de la mesura és afavorir una mobilitat activa i reduir l’ús dels cotxes dins la ciutat, per la qual cosa, donades les dimensions de Manacor, el departament de Medi Ambient ho considera absolutament factible.

Fibra óptica Conecta Balear en Manacor

Punt d’informació

Sis informadors ambientals treballen per a facilitar la informació sobre la ZPR als ciutadans de Manacor. A partir de dimarts 9 de març s’habilitarà un punt fix d’atenció als ciutadans a la plaça Constitució o de les Verdures. Totes aquelles persones que ho requereixin podran sol·licitar informació entre les 10 h i les 13 h i de 16 h a 19 h.

El sistema d’autoritzacions està operatiu a la web www.mobilitatmanacor.cat des d’aquest passat divendres 5 de març. En només 24 hores ja s’han descarregat 250 acreditacions.

En 24 hores: 250 ciutadans de Manacor ja han tramitat la seva acreditació amb motiu del nou Pla de Mobilitat ZPR

El sistema d’autoritzacions està operatiu a la web www.mobilitatmanacor.cat des d’aquest passat divendres 5 de març.

A partir del 15 de març, en l’àmbit de la ZPR els vianants sempre tendran prioritat a les seves accions, la velocitat màxima per a tots els vehicles serà de 20 quilòmetres per hora, i només podran accedir a la ZPR els vehicles dels residents, les persones que tinguin algun garatge a la zona, els serveis públics, vehicles comercials i casos justificats.

La ZPR del centre de Manacor se senyalitzarà mitjançant senyals verticals i també franges impreses a la calçada dels principals accessos a l’àrea afectada. Així mateix, al llarg de 2021 es preveu també la instal·lació de càmeres de videovigilància per fer efectiu el control dels vehicles autoritzats.

Són tendència