Connect with us

Comunitat

Salut confia que la setmana que ve arribaran 23.630 dosis d’AstraZeneca i de Pfizer

Salut confia que la setmana que ve arribaran 23.630 dosis d’AstraZeneca i de Pfizer

Aquest cap de setmana, els centres de salut de Mallorca obriran específicament per vacunar els majors de 90 anys

A partir del pròxim dilluns, el Servei de Salut de les Illes Balears podrà vacunar prop de 800 persones diàries al poliesportiu Germans Escales de Palma, on es posaran en marxa 7 línies de vacunació, cadascuna amb capacitat per atendre més d’un centenar de persones al dia.

Aquestes 7 línies són ampliables a 14, la qual cosa permetrà adaptar el ritme de vacunació si augmenta el volum de vacunes que arriben. Es podrien posar així 3.500 vacunes diàries i 24.500 setmanals.

Pel que fa a l’arribada de vacunes, durant la setmana del 8 de març està previst rebre 23.630 dosis, 13.100 de les quals són d’AstraZeneca i 10.530 són de Pfizer.

Aquestes vacunes permetran continuar avançant d’acord amb el Pla de Vacunació. Així, aquest cap de setmana, a Mallorca, els centres de salut obriran específicament per vacunar els majors de 90 anys, atès que al llarg d’aquesta setmana ja s’ha vacunat població de més de 95.

A més, a partir de dilluns, es continuarà vacunant persones citades a través de la central Infovacunes. Es preveu citar ciutadans dels col·lectius de les forces i cossos de seguretat i d’emergències, que inclouen Guàrdia Civil, Policia Nacional i Local, bombers, tècnics de les forces i cossos de seguretat, professionals de protecció civil, d’emergències i de les Forces Armades (concretament els militars que fan rastreig a la Central Covid).

Segons les dades facilitades per Salut, fins a hores d’ara, s’han administrat 77.260 dosis en el conjunt de Balears

També es vacunaran docents i personal d’educació primària, secundària i educació especial. En aquest grup s’inclouen tant docents com altres professionals que atenen l’alumnat.

Igualment, s’immunitzarà professionals sanitaris del grup 3B (podòlegs, veterinaris, odontòlegs…).

El Servei de Salut té previst habilitar la setmana que ve un número de telèfon al qual podran telefonar les persones que pel motiu que sigui no disposin de targeta sanitària o les que hagin patit qualsevol tipus d’incidència amb la targeta.

Segons les dades facilitades per Salut, fins a hores d’ara, s’han administrat 77.260 dosis (el 77 % de les dosi rebudes), 53.402 de les quals s’han administrat com a primera dosi i 23.810 com a segona dosi i, per tant, en aquest darrer cas les persones ja estan immunitzades.

Són tendència