Connect with us

Comunitat

El PI demana al Consell que exigesqui al Govern 10 milions d’euros per al manteniment del túnel de Sóller

Aquesta quantitat és el cost total que li hagués suposat a l’executiu autonòmic el descompte de resident del túnel fins al 2022

El grup d’El PI presentarà una moció al Ple del Consell de Mallorca per tal que la institució exigeixi al Govern de les Illes Balears 10 milions d’euros per al manteniment del túnel de Sóller quan es faci efectiu el rescat de la concessió. Aquesta quantitat és el cost total que li hagués suposat a l’executiu autonòmic el descompte de resident del túnel fins al 2022, any en el qual acabava, en principi, la concessió.

Els consellers d’El Pi consideren insuficients els poc més de 4 milions d’euros que estan negociant ambdues institucions en concepte de manteniment per als pròxims 5 anys. Segons el portaveu d’El PI al Consell de Mallorca, Antoni Pastor, el Govern “farà un bon negoci amb el rescat si, al manco, no aporta els 10 milions que, tanmateix, hauria d’haver pagat en concepte de descompte per als residents de Sóller si el Consell, amb el suport d’El PI, no hagués aprovat rescatar la concessió del túnel i fer-lo gratuït”.

La moció també inclou el propòsit d’impugnar els pressuposts de la Comunitat Autònoma si no queda garantida, anualment, una partida que permeti fer front al manteniment i les despreses de personal del túnel de Sóller.

El PI també presentarà una altra moció que insta al Departament de Territori i Infraestructures a crear un pla d’actuació per solucionar els problemes de trànsit a l’autopista MA-13, especialment a les entrades a Palma.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència