Connect with us

Comunitat

Emergències anuncia un dispositiu extraordinari d’inspeccions durant el cap de setmana

Emergències anuncia un dispositiu extraordinari d’inspeccions durant el cap de setmana

Amb el propòsit d’evitar una relaxació social que no convé, després de les primeres mesures de la desescalada

La Direcció General d’Emergències i Interior coordinarà un dispositiu extraordinari conjunt d’inspeccions i vigilància durant els propers dies, coincidint amb el primer cap de setmana amb les noves mesures per al control de la COVID-19 en vigor. Així s’ha acordat avui durant la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Integrat (CECOPI), en la qual han participat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; la delegada del Govern, Aina Calvo; el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas, i el batle de Palma, José Hila, a més de representants dels cossos i forces de seguretat.

«Després de gairebé dos mesos de restriccions molt dures, i una vegada que s’han començat a obrir els establiments de restauració i a permetre reunions socials i familiars a diverses illes, entenem que aquest cap de setmana pot ser una mica especial», ha explicat la consellera Mercedes Garrido.

Garrido ha fet una crida a tota la ciutadania, i també als establiments de restauració, a complir les normes. «Tots estam cansats, ha passat un any des de l’inici de la pandèmia, i tenim ganes de tornar a sortir al carrer i de retrobar-nos, però és a les nostres mans controlar els contagis, respectant les mesures», ha dit.

Distància de seguretat, ús de mascareta, respecte al nombre màxim de persones i nuclis de convivència que es poden reunir, cabudes i horaris són algunes de les mesures que ha recordat la consellera, segons la normativa de cada illa. També s’ha insistit que la normativa impedeix als establiments de restauració vendre alcohol sense menjar, per evitar que els carrers es converteixin en la continuïtat de les terrasses, amb una relaxació social que no convé.

Garrido ha anunciat que també es posarà en marxa un dispositiu especialment destinat a vigilar les platges, ja que a mesura que avanci el bon temps es preveu que més gent es traslladarà a aquests espais.

Són tendència