Connect with us

Actualitat

Santanyí fa dos mesos que no disposa de cap tècnic de dependència

Santanyí fa dos mesos que no disposa de cap tècnic de dependència

La batlessa, Maria Pons, ha enviat una carta dirigida a la consellera Fina Santiago, demanat que es resolgui amb urgència la situació

Des de fa dos mesos, cap tècnic de dependència visita el municipi de Santanyí, ja que la persona que feia aquest servei ja no treballa a la fundació, i encara no ha estat substituïda, segons ha informat el mateix Consistori.

La Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l’Autonomia Perdona de les Illes Balears, que depèn de la Conselleria d’Afers Socials del Govern de les Illes Balears, és qui envia aquest professional segons un conveni signat en el seu dia amb l’Ajuntament.

Davant aquesta situació de desatenció en el servei, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha enviat aquest dijous  una carta dirigida a la consellera Fina Santiago, demanat que es resolgui amb urgència la situació. Segons exposa l’esmentat escrit, “el departament de Serveis Socials ha vist com en els darrers 12 mesos s’han multiplicat exponencialment les necessitats que s’han d’atendre. Un gran nombre provenen del col·lectiu de la gent gran, dependents i les seves famílies, cosa que obliga a tenir professionals especialitzats en matèria de dependència. L’Ajuntament fa tot el que pot i més, gràcies a un gran equip a Serveis Socials, però no pot assumir la tasca en matèria de dependència. És urgent que es resolgui la situació, perquè són moltes les famílies que necessiten poder fer els tràmits o rebre valoracions de la seva situació”.

En el document remès a la Conselleria d’Afers Socials, a més de reclamar la presència del tècnic, la batlessa de Santanyí també ha demanat que aquest professional també atengui a les oficines de Serveis Socials de Cala d’Or. “El fet de tenir 13 nuclis de població, més l’augment de la demanda, condiciona molt la feina i aquest canvi agilitzaria l’atenció apropant l’atenció als ciutadans”, exposa la batlessa.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santanyí, Antoni Matas, ha assegurat que “és una feina que no podem assumir des del consistori, però no pas per falta de voluntat, sinó perquè no tenim temps material per fer-ho. Assumir aquesta tasca, que correspon al Govern, suposaria deixar d’atendre altres necessitats. Per això reclamam que es posi solució ben aviat; no ens podem plantar al mes d’abril o maig sense un servei de dependència al municipi”.

Cal recordar que els Serveis Socials de l’Ajuntament de Santanyí van atendre l’any 2020 a més de 1.000 persones del municipi. En total, es van tramitar 967 expedients durant el 2020, una quantitat molt superior als 628 del 2019, dedicats especialment a cobrir necessitats bàsiques com pagar el lloguer, el subministrament de llum i aigua, l’adquisició de medicaments, llibres i material escolar, així com la compra de productes de primera necessitat.

Són tendència