Connect with us

Actualitat

Felanitx pot perdre una subvenció de 176.800 € “per la ineficàcia de l’equip de govern”, segons el Bloc

El projecte, “pendent d’un informe irrellevant”, fa referència a la instal·lació d’una marquesina fotovoltaica a la zona del poliesportiu municipal

El Bloc per Felanitx, mitjançant un comunicat de premsa, ha alertat del risc que l’Ajuntament pugui perdre una subvenció de 176.800 € destinada a energies renovables. Segons exposa la nota del grup municipalista, “el ple de l’Ajuntament ha de votar el pròxim 8 de març una modificació de crèdit per pagar una marquesina fotovoltaica amb el romanent de tresoreria”. Recorden que “el Consistori va obtenir una subvenció de 176.800 € de la Conselleria de Transició Energètica que cobriria tota la despesa, però és gairebé impossible licitar i executar la instal·lació abans que expiri la darrera ampliació de terminis per justificar la subvenció i que acaba el 17 de maig”.

En l’exposició de motius, fan menció a què “el passat mes de novembre el Consistori de Felanitx va sol·licitar una pròrroga a la conselleria excusant-se en l’espera d’un informe de carreteres que no respon al projecte definitiu. Aquest projecte consisteix en la instal·lació d’una marquesina fotovoltaica que ha de cobrir part de l’aparcament del poliesportiu municipal i dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics. El projecte inicial ubicava la marquesina enfront de la façana principal del poliesportiu i de forma paral·lela a la carretera Felanitx-Campos. Aquest projecte ja estava encarregat abans de la concessió de la subvenció i fou visat el juny de 2020”.

Segons la mateixa nota, “l’agost de 2020 la conselleria de Transició Energètica va concedir a l’Ajuntament de Felanitx la subvenció per a executar el projecte. Una vegada concedida la subvenció els tècnics municipals varen advertir tant la regidora d’Urbanisme com al de Medi Ambient, en aquell moment del PSOE i del Bloc per Felanitx respectivament, que amb tota seguretat el Consell de Mallorca informaria negativament el projecte, donada la seva proximitat amb la carretera. Automàticament se sol·licità una modificació del projecte a l’empresa redactora perquè situés la marquesina més lluny de la carretera, a la vegada que s’instava al Consell de Mallorca a pronunciar-se sobre la ubicació inicial i així treballar en els dos fronts. La modificació del projecte, amb la marquesina allunyada de la carretera, està en mans dels tècnics municipals des del setembre de 2020, però el consistori resultant de la crisi de govern no el va tenir en consideració”.

Pel que sembla, i segons l’exposició que fa el Bloc, “el 9 de novembre de l’any passat, l’actual equip de govern va sol·licitar una nova pròrroga a la Conselleria perquè des del dia 17 d’agost l’Ajuntament està pendent de l’informe preceptiu del Departament de carreteres del Consell Insular i no pot aprovar el projecte ni executar les obres. En telefonada del dia d’ahir a carreteres, ens varen comunicar que tenien molts d’expedient per resoldre i anaven endarrerits”.

Finalment, “fins dia 2 de febrer de 2021 no va arribar l’informe de carreteres del Consell de Mallorca. Un informe que com era d’esperar denega l’autorització al projecte per ser dins de la zona de protecció de la carretera, quan ha d’estar a més de 18 metres d’aquesta. Però informa sobre el projecte “de juny de 2020 i no sobre la darrera modificació entregada pel despatx d’enginyeria”.

El Bloc denuncia que “l’equip de govern municipal ha esperat 6 mesos un informe irrellevant i, és més, n’ha justificat la pròrroga davant la conselleria. Aquesta ineficàcia de l’equip de govern, que també ​va endarrerit, està a punt de costar 176.800 € als ciutadans i ciutadanes de Felanitx”.

Són tendència