Connect with us

Actualitat

La resposta en clau sobiranista de Miquel Oliver: “Jo faré el que la gent del país vulgui que faci”

La resposta en clau sobiranista de Miquel Oliver: "Jo faré el que la gent del país vulgui que faci"

El batle de Manacor no descarta la possibilitat de donar el pas per intentar liderar el futur polític del partit

L’actual coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, va anunciar a finals del passat 2020 que aquesta formació celebrarà el pròxim mes d’octubre d’aquest any la celebració de primàries per tal d’escollir als futurs candidats del partit en vistes a la convocatòria electoral del mes de maig de 2023.

Noguera ja va predir l’efecte sorpresa que suposaria aquesta convocatòria interna dins del propi partit, donant per fet que provocaria l’aparició de moltes cares noves. L’actual coordinador, ha descartat, per activa i per passiva, la seva intenció de concórrer a aquestes primàries. No hi prendrà part com a candidat.

Fins a aquest moment, i malgrat els moviments interns existents, no ha transcendit cap candidatura oficial, si bé algunes fonts donen per fet que l’actual batle de Deià, Lluís Apesteguia, està considerant aquesta possibilitat. Existiria també una segona opció, però fins avui no ha transcendit de qui es tracta.

Però tot aquest possible escenari de futur, que de moment es dibuixa de forma molt soterrada, podria fer un tomb important si amb el pas dels mesos es confirma la possibilitat que l’actual batle de Manacor, Miquel Oliver, decideix entrar en escena. És una possibilitat a la qual no s’ha referit de moment de manera publica, però sí que podem avançar que està sobre la taula.

Oliver, que en el seu moment va descartar obertament optar com a candidat a liderar la Permanent de MÉS per Mallorca en el marc de la IV Assemblea General de la formació celebrada el mes de novembre de 2019, on va sortir escollit Noguera, podria estar considerant ara la possibilitat de fer un pas endavant en aquest sentit.

Alguns dels membres del propi partit ecosoberanista que sí que semblen tenir la voluntat de presentar la seva candidatura en aquestes primàries, haurien fins i tot sondejat quines són les intencions d’Oliver. La resposta que van obtenir per part del polític de Manacor no varen servir per a confirmar ni desmentir res respecte a quins són, veritablement, els seus comptes, segons hem pogut saber.

L’actual batle de Manacor sembla haver decidit analitzar aquesta possibilitat a “manera d’espera” que li permeti amb el pas del temps prendre una decisió definitiva a curt o mitjà termini.

Aquest passat dimarts, coincidint amb la presentació de l’ambiciós pla de mobilitat (Zona de Prioritat per als Residents -ZPR) previst per al nucli urbà de Manacor, li vàrem demanar al mateix Oliver sobre les seves intencions polítiques de futur a nivell de partit. La resposta, en clau sobiranista, que vam obtenir de la seva part va ser la següent: “Jo faré el que la gent del país vulgui que faci”. Tota una declaració d’intencions, que de ben segur anirem coneixent més detalls amb el pas dels pròxims mesos.

Un fet que preocupa a Oliver si decideix donar el pas endavant: que pugui ser interpretada, en clau municipal, com una renúncia a la batlia de Manacor

Per allò d’intentar tancar el cercle entorn de les intencions d’Oliver respecte a la possibilitat d’optar a liderar el futur polític de MÉS per Mallorca, només ens resta afegir dos detalls importants i que el propi interessat és conscient i al mateix temps també li preocupa. Que la seva possible candidatura per a convertir-se en nou coordinador general de MÉS per Mallorca i possible candidat del partit a la presidència del Govern en 2024, pugui ser interpretada, en clau municipal, com una renúncia a la batlia de Manacor, just quan es compliran dos anys i mig de la present legislatura.

Un factor que juga al seu favor és el fet que ocupar la batlia de Manacor el convertís en el polític del partit amb major projecció de futur a nivell territorial. Ell ho sap i en el partit també.

Tampoc podem oblidar, que els històrics resultats obtinguts en 2019 per MÉS+Esquerra a Manacor, en plena sangria de vots del partit en el conjunt de Mallorca, van convertir al polític manacorí com un clar valor a l’alça amb molta influència respecte al futur polític de la formació.

Els resultats electorals del 2019 van convertir al polític manacorí com un clar valor a l’alça amb molta influència respecte al futur del partit

Són tendència