Connect with us

Comunitat

Balears exigirà proves negatives als viatgers procedents d’altres territoris de l’Estat

Balears exigirà, a partir de dijous, proves negatives als viatgers procedents d'una quinzena de territoris de l'Estat

Figuren en el llistat aquells indrets amb una incidència de contagis superior als 100 casos per 100.000 habitants durant els últims 14 dies

Les Illes Balears exigiran, a partir del 4 de març (dijous d’aquesta mateixa setmana), proves negatives de coronavirus als viatgers que arribin d’altres territoris de l’Estat que registrin una incidència a 14 dies superior als 100 casos per 100.000 habitants. D’aquesta manera, el Govern vol evitar la possible entrada de positius des de regions amb més incidència que l’arxipèlag. Per dur-ho a terme, es farà una modificació del Decret 21/2020, de 14 de desembre, de la Presidenta de les Illes Balears,

Fins ara, es demanava la prova als passatgers, tant per via aèria com marítima, de les regions amb una IA14 superior als 150 casos.

La modificació ha estat acordada atesa la millora de la situació a les Illes Balears (ara amb una IA14 al voltant de 80 casos per cada 100.000 habitants) així com a la resta de territoris i ciutats autònomes de l’Estat.

Així, per tant, segons les incidències més actuals, a partir dijous els passatgers que arribin des de les següents comunitats o ciutats autònomes hauran de presentar una prova PCR negativa, feta en origen 72 hores abans de viatjar, o fer-se una d’antígens a la seva arribada a les Illes Balears (sempre i quan la motivació del seu viatge respongui a una de les causes contemplades com a justificades).

COMUNITATS AUTÒNOMES

1. Andalusia

2. Aragó

3. Principat d’Astúries

4. Canàries

5. Cantàbria

6. Castella i Lleó

7. Castella-la Manxa

8. Catalunya

9. Comunitat Valenciana

10. Galícia

11. Comunitat de Madrid

12. Comunitat Foral de Navarra

13. País Basc

CIUTATS AUTÒNOMES

1. Ceuta

2. Melilla

En tot cas, aquest llistat s’actualitzarà de manera definitiva a la web del Servei de Salut el proper dia 4 de març, amb les incidències que es publiquin el vespre anterior.

Tots els passatgers han  d’emplenar un formulari de control sanitari que hauran de presentar al punt d’entrada a les Illes Balears. El formulari està disponible a la web www.ibsalut.es/viatjar-a-balears i, una vegada omplert, generarà un codi QR, que s’ha de presentar en el control sanitari. Aquest formulari inclou les dades del passatger, la informació sanitària i el motiu del viatge.

Són tendència