Connect with us

Comunitat

Des de fa 16 dies no s’ha detectat cap cas positiu en les residències de Balears

Salut intervé la residència DomusVi de Marratxí

Un fet que el departament de Salut relaciona directament amb els beneficis de la vacunació

Les residències de les Illes Balears no tenen cap usuari amb contagi actiu per coronavirus després que les darreres hores s’hagi donat d’alta als dos residents que encara eren positius per la Covid-19. Per primera vegada des del mes d’agost els centres residencials de la comunitat no registren cap cas positiu entre els seus usuaris, ni a les destinades per a gent gran ni en aquelles on es dona atenció a les persones amb discapacitat.

La darrera vegada que es va detectar un cas positiu entre els usuaris va ser fa 16 dies, una persona que ja ha rebut l’alta després de superar de manera satisfactòria el contagi. Un fet que des de la Conselleria de Salut es relaciona directament amb els beneficis de la vacunació que va arrencar a les residències de les Illes Balears el passat 27 de desembre i s’ha allargat durant gairebé dos mesos.

En total, segons dades del Servei de Salut, la cobertura en aquests centres ha esta molt alta: un 90% dels usuaris ha estat vacunat (4.742 de 5.298 persones), així com un 83% dels seus treballadors. (5.116 d’un total de 6.110 professionals).

Segons dades de l’equip Coordinador de Cronicitat i Atenció a la Dependència que des de fa any fa un seguiment diari de la situació a aquests centres, en les residències de gent gran s’han registrat un total de  2307 contagis: 1415 casos de residents i 892 professionals. En el cas dels usuaris, 1156 varen aconseguir superar la malaltia (un 82%) mentre que 259 (un 18% del total de residents contagiats) varen morir amb el contagi del virus actiu. A dia d’avui, queden 16 professionals positius en SARS-CoV-2, mentre que la resta s’ha curat.

Són tendència