Connect with us

Societat

Salut anuncia l’inici del procés de vacunació als docents d’educació infantil

Salut anuncia l'inici del procés de vacunació als docents d'educació infantil

I a partir de la propera setmana està previst subministrar la primera dosi a les persones majors de 80 anys als centres de salut

La Conselleria de Salut i Consum ha fet públic aquest divendres l’inici del procés de vacunació als docents d’educació infantil. Aquest divendres aquesta actuació s’està fent amb els professionals d’Eivissa i aquest dissabte serà el torn dels centres de Mallorca. L’avançament d’aquest col·lectiu en el Pla de Vacunació ha estat possible per l’arribada durant la darrera setmana de les vacubes d’AstraZeneca, que s’administren a menors de 55 anys sense patologies. Així ho han assenyalat la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, a la roda de premsa d’actualització de la campanya de vaccinació a les Illes Balears.

En aquest sentit, Fuster ha explicat que per aquest cap de setmana hi ha citades 7.000 persones a la COVID Exprés de Son Dureta, de les quals 1.500 seran docents d’educació infantil. Deu línies de vacunació que s’han habilitat poden atendre a 3.500 persones cada dia.

Així mateix, està previst que a partir de la propera setmana s’iniciï la vacunaciço de les persones majors de 80 anys als centres de salut —on hi seran citats. Aquest col·lectiu està format per gairebé 50.000 persones a les Illes Balears. Des de dimecres passat els equips d’infermeria d’Atenció a la Cronicitat ja vaccinen els majors de 80 anys adscrits a centres de dia i els professionals que hi fan feina. Fins ara el 60% d’aquest col·lectiu ja ha estat vacunat.

Són tendència