Connect with us

Comunitat

“Hores després de rebre la vacuna, la sensació va ser de molt malestar general”

"Hores després de rebre la vacuna la sensació va ser de molt malestar general"

Aquesta va ser l’experiència de tres veterinaris de Mallorca que aquesta setmana han rebut la primera dosi d’AstraZeneca

Vòmits, diarrea, febre, fort dolor en el lloc de la injecció i malestar general. Aquestes van ser els efectes que van sofrir tres professionals veteranis de Mallorca després d’haver rebut aquesta setmana la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca.

Compten l’experiència com molt desagradable, ja que bona part dels símptomes descrits anteriorment van començar a notar-se a les poques hores d’haver rebut la dosi. Una de les afectades, que prefereix romandre en l’anonimat i que treballa en un centre de la barriada de Son Rapinya a Palma, compte que ella mateixa i la resta de companys van patir els mateixos efectes secundaris que es van prolongar durant tot el dia, si bé van desaparèixer per complet el dia després.

“En el moment de sotmetre’ns a la vacuna ens van advertir que podríem sofrir algun episodi de mal de cap i poc més, però la realitat va ser molt diferent”. Compte que un dels seus companys de treball també va tenir una mica de febre.

Tots ells, ara estan pendents de la segona dosi que els serà administrada en les pròximes setmanes i que segons diuen ells mateixos, “hem  sentit dir que els efectes poden arribar a ser majors que la primera”, comenta amb resignació.

Cal recordar, que la vacuna d’AstraZeneca va ser l’última a arribar, de les tres aprovades fins al moment. La Unió Europea va ser molt reticent a l’hora de donar la seva aprovació definitiva a aquesta vacuna. Un problema de fiabilitat, al no haver estat prou provada en diferents sectors d’edat, va fer que Sanitat descartés la vacuna d’AstraZeneca a les persones majors de 80 anys.

El preparat elaborat per la Universitat d’Oxford serà la vacuna majoritària entre els ciutadans de Balears, segons les previsions del Govern.

Vòmits, diarrea, febre, fort dolor en el lloc de la injecció i molt de malestar general, són només alguns dels efectes secundaris que provoca la vacuna d’AstraZeneca

Són tendència