Connect with us

Actualitat

Les obres de reparació del moll de Portocolom es faran sota supervisió arqueològica

Les obres de reparació del moll de Portocolom es faran sota supervisió arqueològica

La gerent de Ports IB, Cristina Barahona, ha donat a conèixer aquest dimecres en què consisteixen les actuacions previstes i que “són necessàries per raons de seguretat”

La gerent de Ports de les Illes Balears (Ports IB), Cristina Barahona, acompanyada del director general de Transport aeri i marítim, Xavier Ramis,  i de tècnics de Ports IB, ha explicat aquest dimecres horabaixa a Portocolom el projecte de reparació de distints molls del port i que segons ha explicat “estan en risc d’esfondrar-se”.

Barahona ha dit que l’actuació prevista és necessària per a la seguretat i també que la intervenció suposa un reforçament intern dels molls que, al mateix temps, mantindrà en tota la part exterior i visible l’actual fisonomia, amb la utilització dels elements patrimonials actuals. Tota l’actuació es farà amb supervisió arqueològica i es reposaran les peces existents -les quals primer es retiraran i catalogaran- tot mantenint la imatge i valor patrimonial del conjunt.

A la reunió hi han assistit també els responsables de patrimoni del Consell de Mallorca, així com el batle de Felanitx, Jaume Montserrat i regidors del consistori, a més de representants de distintes entitats com GOB, Salvem Portocolom, ARCA, Terraferida, Associació de Veinats de de Portocolom, Associació de Comerciants de Felanitx i Club Nàutic de Portocolom.

S’ha acordat la sigantura d’un conveni entre Ports IB, Consell de Mallorca (àrea de patrimoni), Ajuntament de Felanitx i entitats interessades per tenir un punt de trobada i per crear un equip de feina que pugui fer un seguiment del projecte.

Segons ha explicat la gerent, despès dels greus temporals de principis de l’any passat, els tècnics van detectar importants afeccions estructurals, com esquerdes i moviment dels blocs que conformen els molls del port. Aquestes afeccions revertien especial gravetat en la zona del moll de sa Duana, espai que des de fa uns mesos ha estat acordonat per evitar el perill que suposa per a vianants i usuaris del port la inestabilitat de les infraestructures i la possibilitat de fallida del moll.  És aquí on s’intervendrà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com