Connect with us

Oci i Cultura

Una comèdia que va més enllà del teatre: ‘Les coses excepcionals’, a Sa Màniga

Aquest dissabte, 27 de febrer, a les 19 hores

Hi ha temes que són molt delicats d’abordar al teatre i, al mateix temps, molt necessari que surtin del tabú i agafin, a poc a poc, cada vegada més visibilitat. El risc que es corre a l’hora de tractar sobre un escenari problemàtiques com el suïcidi o les malalties mentals és caure en el sentimentalisme forçat, el morbo, el melodrama barat o, al contrari, en la ingenuïtat dels lemes d’autoajuda de tassa d’esmorzar. Però Les coses excepcionals aconsegueix esquivar hàbilment aquests paranys i presentar una història dura, complicada i fosca amb senzillesa i un esperit positiu i esperançador que és gairebé una proesa. I això és possible gràcies al fet que ho fa des de la perspectiva d’un nin, interpretat per l’actor Pau Roca. Un nin que ja és adult però que ens explica tot el camí que ha fet per arribar a ser-ho a través de la seva inacabable llista de les coses que fan que la vida valgui la pena.

Comèdia dramàtica que basa bona, massa, part de la seva efectivitat en fer participar el públic com a recurs per insuflar humor a un tema tan dur com la depressió crònica i intents de suïcidi d’algú estimat.

‘Les coses excepcionals’, de Duncan Macmillan, que produeix El Terrat, arriba aquest dissabte 27,  a Sa Màniga de Cala Millor (19.00 hores). Única funció a Mallorca.

Són tendència