Connect with us

Comunitat

El Consell de Govern aprova prescindir de 16 places d’alts càrrecs

El Consell de Govern aprova prescindir de 16 places d'alts càrrecs

La mesura suposarà un estalvi de més de 800.000 euros anuals

El Consell de Govern ha autoritzat aquest dilluns la supressió de 16 places d’alts càrrecs, tal com va anunciar fa uns dies la presidenta Francina Armengol, una mesura que suposa un estalvi de 809.887 euros anuals.

En una roda de premsa posterior a la reunió de l’equip de govern autonòmic, el portaveu, Iago Negueruela, ha explicat que la reorganització de les diferents àrees del Govern provocarà la creació d’una plaça d’alta direcció i l’eliminació de 16 places d’alts càrrecs.

La supressió de les 16 places són les següents:

– Fusió de 8 direccions generals en 4: S’han fusionat la DG de Drets i Diversitat, la DG de Relacions Institucionals, la DG de Coordinació i la DG de Cooperació Local i Patrimoni en les DG de Coordinació, de Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat i DG de Cooperació Local i Relacions Institucionals. També s’han ajuntat les DG de Participació i Voluntariat i DG de Transparència i Bon Govern en la DG de Participació, Transparència i Voluntariat. Per últim s’ha fusionat les DG d’Habitatge i DG d’Arquitectura i Rehabilitació en l’actual DG d’Habitatge i Arquitectura.

– Supressió de 2 places més amb rang de direcció general no ocupades: Cap de la Secretaria de Gabinet de presidenta i director de l’Agència Tributària de les Illes Balears.

– Amortització de 7 places de cap de secretaria: Presidenta (2), Vicepresidència i conselleries d’Hisenda, Fons Europeus, Medi Ambient i Agricultura.

– Eliminació de 3 places més a les següents àrees: un coordinador al SOIB, una gerència a l’IBITEC i una altra al Consorci Velòdrom Illes Balears.

Per altra banda, es crea la plaça de director/a de l’Oficina de Salut Pública.

A més, la plaça actualment vacant del delegat del Govern de les Illes Balears a Madrid es reconverteix en la direcció de l’Oficina de Fons de Reconstrucció. Així mateix hi haurà reorganització de llocs de feina d’assessorament entre conselleries sense que això suposi creació de noves places.

Són tendència