Connect with us

Esports

El Consell de Mallorca destina 851.000 euros al foment del trot

El Consell de Mallorca destina 851.000 euros al foment del trot

Aquesta partida també permetrà executar obres de millora en les instal·lacions de Manacor i de Son Pardo

El Consell de Mallorca, a través de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, ha signat un conveni amb la Federació Balear de Trot (FBT) per al foment d’aquesta activitat esportiva arreu de l’illa. Vigent entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2021, l’acord dota a la FBT d’una subvenció de 851.000 euros per a actuacions tant a l’hipòdrom Son Pardo com a les instal.lacions de Manacor.

La signatura del conveni arriba després que el Ple del Consell l’aprovàs per unanimitat.

La subvenció ratifica l’aposta del Consell de Mallorca pel desenvolupament de la indústria hípica, especialment del trot, activitat que uneix esport, sector primari, reclam turístic i economia. És el quart any d’aquesta aposta ferma, per això es renova el conveni que permet agilitzar el cobrament de premis per part dels cavallistes i mantenir l’activitat hípica, tan important en la conjuntura econòmica actual.

Aquesta subvenció permetrà mantenir les activitats dels hipòdroms, que repercuteixen directa i indirectament en l’economia de l’illa. A banda del pagament de premis i trofeus (especialment el del Gran Premi Nacional, per la seva rellevància social i esportiva), la subvenció possibilita el desenvolupament de carreres de trot, el pagament dels arbitratges i la contractació de seguretat. Així mateix, contribueix al control de pràctiques il·legals i el foment del benestar animal.

De fet, el conveni fa especial èmfasi en garantir i fomentar el benestar animal, mitjançant el control de pràctiques il·legals i la lluita contra l’administració de substàncies dopants.

Són tendència