Connect with us

Comunitat

Balears preveu poder començar a vacunar a grans grups de població en els pròxims dies

Balears preveu poder començar a vacunar a grans grups de població en els proxims dies

S’ha previst que l’aplicació de la dosi a les persones de més de 80 anys s’iniciï a principis del mes de març

La Conselleria de Salut i Consum ja ha enllestit la vacunació del primer grup que hi estava programat en el Pla de Vacunació contra la COVID-19 a les Illes Balears, que inclou els usuaris i els professionals de les residències d’ancians i de persones amb discapacitats, i aviat enllestirà la del segon grup, que abasta els professionals sanitaris de la primera línia contra la COVID-19. Ho han anunciat avui la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, i el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster, els quals han explicat que Balears es prepara per abordar la vacunació a grans grups de població a partir del març.

La directora general de Salut Pública ha explicat que «també avançam a bon ritme amb el subgrup 3A —els sanitaris que no són de la primera línia— i amb el grup 4 —grans dependents—, als quals ara afegirem els cuidadors principals».

El Pla de Vacunació contra la COVID-19 a les Illes Balears preveu començar a immunitzar nous grups de població a partir de la setmana vinent. S’ha planificat que la vacunació de les persones de més de 80 anys s’iniciï a prinicpis del mes de març i en les mateixes dates també seran vacunats els membres de les policies locals, de les forces de seguretat de l’Estat i dels cossos de bombers i de docents, integrats en l’anomenat grup 6.

De fet, aquesta setmana es reuniran representants de les conselleries de Salut i d’Educació i de la Delegació del Govern a les Illes Balears per treballar en la llista de professionals que cal vacunar dins el grup 6.

Al voltant del 40 % de les persones que han mort durant la pandèmia a les Illes eren usuaris de residències de gent gran

La campanya de vacunació va començar amb les residències d’ancians, va continuar amb els sanitaris que estan en contacte directe amb casos de COVID-19 i va prosseguir amb els centres de persones amb discapacitats i la resta de sanitaris. En aquests moments està tancada la vacunació d’usuaris i professionals de residències d’ancians i de persones amb discapacitats i la dels sanitaris de la primera línia. Això suposa garantir la protecció de la població més vulnerable i exposada i que més ha patit les conseqüències d’aquesta malaltia. Cal destacar que al voltant del 40 % de les persones que han mort durant la pandèmia a les Illes Balears eren usuaris de residències de gent gran.

A hores d’ara, s’han administrat 52.720 dosis, 31.790 de les quals corresponen a la primera dosi i 20.930 a la segona, cosa que suposa gairebé el 75 % de les que es van rebre. Això fa un total de 20.930 persones vacunades amb totes dues dosis.

Són tendència