Connect with us

Oci i Cultura

Gabriel Barceló, presenta el segon i el tercer volum dels llibres dedicats a l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor

Gabriel Barceló, presenta el segon i el tercer volum dels llibres dedicats a l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor

L’exregidora, Maria Antònia Vadell va presentar l’obra des de les experiències compartides amb l’autor

Aquest passat dijous va tenir lloc la presentació del llibre de Gabriel Barceló dedicat l’Escola Municipal de Mallorquí (segona i tercera part) que ell mateix va dirigir durant molts d’anys.

A l’acte hi assistiren Sebastià Llodrà, actual regidor de l’Àrea de Política Lingüística i delegat de l’Escola de Mallorquí; Gabriel Barceló, director de l’Escola des de 1973 fins al 2001, i Maria Antònia Vadell, regidora delegada de Política Lingüística a l’època que narra el llibre.

Sebastià Llodrà destacà la tasca duita a terme per Gabriel Barceló i per Maria Antònia Vadell als anys 80 i 90 i els assenyalà com a “referents polítics i lingüístics” i afirmà que “les lluites que protagonitzaren en defensa de la llengua han fet més forta l’Escola, el poble i el país”.

Seguidament, Maria Antònia Vadell presentà l’obra amb paraules, sorgides de les experiències compartides i de la passió comuna per la llengua i la cultura catalanes. Guià el públic assistent en un viatge per la trajectòria de l’Escola com el que és, “un ens viu”, i per la personalitat de qui l’ha feta possible, Gabriel Barceló. Finalment, un Barceló agraït i emocionat insistí que “tota aquesta tasca, totes aquestes lluites que hi ha en aquests llibres, no haguessin estat possibles sense aquest exèrcit” fent referència a tots els assistents i als milers de persones, mentors, professors, alumnes, col·laboradors, conferenciants, que fan de l’Escola una realitat viva.

Margalida Alajarín i Pau Ginard, acompanyats de guitarra, aportaren la nota artística a l’acte recitant poemes de Gabriel Barceló en homenatge a Francesc de Borja Moll, Josep Maria Llompart, Aina Moll i Maria Antònia Vadell.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència