Connect with us

Comunitat

El Tribunal Superior de Justícia de Balears anul.la el rescat del Túnel de Sóller

L’ens insular estudiarà la possibilitat de presentar un recurs de cassació a la decisió judicial

Revés judicial important a la decisió política adoptada en el seu moment pel Consell de Mallorca quan va decidir rescatar la titularitat pública del Túnel de Sóller.

I és que el TSJIB ha desestimat aquest dijous el recurs d’apel·lació interposat per l’ens insular contra la sentència 128/2020, de 13 de març dictada per Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma. Aquesta sentència de primera instància estimava la demanda presentada per l’empresa “Compañia Concesionaria del Túnel de Sóller” i declarava nul el rescat de la concessió que va adoptar el Ple del Consell de Mallorca ara fa gairebé 4 anys.

La sentència de primera instància i la recent del TSJIB posen en qüestió la justificació de l’interès general que va motivar la decisió del Ple del Consell de Mallorca del 2 d’agost de 2017 pel rescat de la concessió de la gestió del Túnel de Sóller, que va comportar la finalització del peatge que durant més de 20 anys van haver de pagar els usuaris de la via per a poder transitar.

Ara, el Consell de Mallorca haurà de decidir si recorre a l’única possibilitat judicial que li queda a l’hora de recórrer aquesta decisió, que no és una altra que presentar un recurs de cassació.

Són tendència