Connect with us

Comunitat

Madrid trasllada al Govern què el procés de vacunació massiu sigui a partir del segon trimestre

Madrid trasllada al Govern la previsió de què el procés de vacunació pugui ser massiu a partir del segon trimestre

La presidenta Armengol, ha mantingut aquest dijous una reunió amb la ministra d’Afers Exteriors, González Laya, i d’Afers Econòmics, Nadia Calviño

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantingut aquest dijous una reunió amb la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, i, a continuació s’ha reunit amb la vicepresidenta i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño. L’objectiu de les trobades ha estat plantejar la situació delicada que viuen les Illes Balears a causa de la pandèmia sanitària. És per això que, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, la presidenta ha reclamat mesures de suport a les empreses balears afectades per la COVID-19.

Armengol ha explicat que ha trobat davant les ministres “la sensibilitat per entendre aquesta situació econòmica difícil que pateixen la ciutadania i les empreses de la nostra comunitat autònoma”, així com el “compromís” de seguir treballant de manera conjunta per trobar les millors solucions a diverses qüestions. En aquest sentit, la presidenta ha anunciat que Calviño visitarà les Balears en les properes setmanes per mantenir reunions amb els sectors econòmics de les Illes i poder treballar de manera conjunta les mesures de solvència i liquiditat per a les empreses afectades per la COVID-19.

Armengol ha subratllat el compromís del govern espanyol per a què a finals de març arribin vacunes de manera massiva a les Illes

Per altre costat, ha destacat els avanços en una estratègia conjunta a nivell europeu per a la reobertura segura del turisme. D’aquesta manera ho ha tractat amb la ministra González Laya, així com s’ha fet referència al pla de vacunació i el passaport de vacunació. En aquesta línia, Armengol ha subratllat el “compromís i la seguretat” del govern espanyol per a què a finals de març arribin vacunes de manera massiva i, per tant, poder afrontar la vacunació d’una manera més ràpida.

“Serà important mantenir incidències baixes a les Illes Balears, poder tenir un ritme de vacunació alt i aquesta forma de viatjar compartida per a què els turistes puguin arribar a la nostra Comunitat Autònoma i ens permeti reactivar la nostra economia”, ha expressat la presidenta després de les reunions. També ha recalcat que, de manera paral·lela, existeixen altres mesures per viatjar de manera segura, com són els controls a ports i aeroports que ja es duen a terme a les Balears.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència